Jeg er uttalelser om Jesus
Jeg er uttalelser om Jesus

Jeg er uttalelser om Jesus

Jeg er utsagn - Hvordan Jesus blir identifisert i evangeliene

Da Jesus spurte disiplene: "Hvem sier du at jeg er?", Var svaret "Kristus" (Markus 8:29), eller "Guds Kristus" (Lukas 9:20), eller "Kristus, sønn av levende Gud ”(Matteus 16:16). "Kristus", "Guds sønn" og "Menneskesønnen" er synonyme termer. Faktisk identifiserte Jesus seg selv som "Guds Sønn" i Lukas 22:70, Johannes 10:36 og Matteus 27:43 og "Menneskesønnen" i Markus 8:38, Lukas 5:24, 9:26 , 12: 8, 22:48. Sentrale referanser i Johannes er Johannes 4: 25-26, Johannes 8:28, Johannes 10: 24-25 og Johannes 20:31 hvor Jesus identifiserer seg selv og også blir identifisert som "Kristus", "Menneskesønnen", og "Guds sønn". Hovedpoenget med forkynnelsen av apostlene i Apostlenes gjerninger, fra dem som ble valgt av Kristus, er at "Kristus er Jesus." Dette gjentas i Apostlenes gjerninger 2:36, Apostlenes gjerninger 5:42, Apostlenes gjerninger 9:22, Apostlenes gjerninger 17: 3 og Apostlenes gjerninger 18:15. 

Markus 8: 29-30 (ESV), Du er Kristus

Og han spurte dem: "Men hvem sier dere at jeg er?" Peter svarte ham: «Det er du Kristus. ” Og han påla dem strengt å fortelle ingen om ham.

Lukas 9: 20-22 (ESV), Guds Kristus-Menneskesønnen

Så sa han til dem: "Men hvem sier dere at jeg er?" Og Peter svarte: "Guds Kristus. ” Og han påla strengt og befalte dem å ikke fortelle dette til noen og sa: "Menneskesønnen må lide mange ting og bli avvist av de eldste og yppersteprestene og de skriftlærde, og bli drept og den tredje dagen bli oppreist. ”

Matteus 16: 15-20 (ESV), Du er Kristus, den levende Guds Sønn

15 Han sa til dem: "Men hvem sier dere at jeg er?" 16 Simon Peter svarte: "Du er Kristus, den levende Guds Sønn». 17 Og Jesus svarte ham: “Salig er du, Simon Bar-Jonah! For kjøtt og blod har ikke åpenbart dette for dere, men min Far som er i himmelen. 18 Og jeg sier deg, du er Peter, og på denne klippen skal jeg bygge min kirke, og helvetes porter skal ikke seire over den. 19 Jeg vil gi deg nøklene til himmelriket, og det du binder på jorden, skal være bundet i himmelen, og det du løser på jorden, skal være løst i himmelen. ” 20 Så ba han disiplene strengt om å ikke fortelle noen at han var Kristus.

Johannes 4: 25-26 (ESV), Messias kommer-"Det er jeg som snakker til deg"

Kvinnen sa til ham: "Jeg vet at Messias kommer (han som kalles Kristus). Når han kommer, vil han fortelle oss alt. ” Jesus sa til henne: “Jeg som taler til deg er han».

Johannes 8:28 (ESV), "Når du har løftet opp Menneskesønnen, da skal du vite at det er jeg"

Så Jesus sa til dem:Når du har løftet opp Menneskesønnen, da vil du vite at det er jeg, og at jeg ikke gjør noe på egen hånd, men snakker akkurat som Faderen lærte meg.

Johannes 10: 24-25 (ESV): Hvis du er Kristus, så fortell oss-"jeg har fortalt deg"

Så jødene samlet seg rundt ham og sa til ham: “Hvor lenge vil du holde oss i spenning? Hvis du er Kristus, fortell oss det tydelig. " Jesus svarte dem: "Jeg fortalte deg det, og du tror ikke».

Johannes 20:31 (ESV), Disse er skrevet for at du skal tro at Jesus er Kristus, Guds Sønn

 men disse er skrevet slik at du kan tro at Jesus er Kristus, Guds Sønn, og at du ved å tro kan ha liv i hans navn.

Apostlenes gjerninger 2:36 (ESV), Gud har gjort ham til både Herre og Kristus

36 La derfor hele Israels hus vite det med sikkerhet Gud har gjort ham til både Herre og Kristus, denne Jesus som du korsfestet. ”

Apostlenes gjerninger 5:42 (ESV), De sluttet ikke å lære og forkynne at Kristus er Jesus

42 Og hver dag, i templet og fra hus til hus, de sluttet ikke å lære og forkynne at Kristus er Jesus.

Apostlenes gjerninger 9:22 (ESV), at Jesus var Kristus

22 Men Saul ble enda sterkere og forvirret jødene som bodde i Damaskus ved å bevise at Jesus var Kristus.

Apostlenes gjerninger 17: 3 (ESV), Denne Jesus, er Kristus

3 forklarte og beviste at det var nødvendig for Kristus å lide og stå opp fra de døde og si: "Denne Jesus, som jeg forkynner for dere, er Kristus».

Apostlenes gjerninger 18: 5 (ESV), Paulus var opptatt av logoer og vitnet for jødene om at Kristus var Jesus

5 Da Silas og Timoteus kom fra Makedonia, Paulus var opptatt av ordet og vitnet for jødene om at Kristus var Jesus.

IamStatements.com

Feilaktig konflikt med det greske uttrykket for 'I am' (ego eimi)

Mange kristne kombinerer "Jeg er" -uttalelsene til Jesus, ἐγώ εἰμι (ego eimi) på gresk, med at Gud avslører navnet hans som "JEG ER SOM JEG ER" i 3. Mosebok 14:3. Imidlertid viser en enkel kontekstuell lesning av de nye testamente som inneholder ἐγώ εἰμι at dette ikke er tilfelle. Faktisk skiller mange avsnitt som inneholder ordene «Jeg er» Jesus fra å være en og samme som Gud Faderen. Vi må være forsiktige med å ikke lese mening inn i et fragment av en annen setning enn normal bruk. Det fremgår av konteksten til mange bibelske referanser at bruk av ego eimi av Jesus og andre ikke er ment å være i konflikt med at Gud avslører navnet hans i 14. Mosebok 24:39. For eksempel, Lukas 20:30 når Jesus presenterer seg når han blir gjenoppstått kroppslig, henviser han til hendene og føttene som sier "det er jeg selv (ego eimi)", i motsetning til en ånd som ikke har kjøtt og bein. "Jeg er" -uttalelsene i Johannes 'evangelium bør ikke være i konflikt med den allmektige Gud. Det er klart fra Johannes 31: XNUMX-XNUMX, at "disse tingene er skrevet for at du skal tro at Jesus er Kristus, Guds Sønn, og for at du ved å tro kan ha liv i hans navn." 

Luke 24:39 (ESV), Se mine hender og føtter, at det er jeg

“Se mine hender og føtter, det er det I meg selv (ego eimi). Trykk på meg og se. For en ånd har ikke kjøtt og bein slik du ser at jeg har».

Johannes 20: 30-31 (ESV), disse er skrevet slik at du kan tro at Jesus er Kristus, Guds Sønn

Nå gjorde Jesus mange andre tegn i disiplenes nærvær, som ikke er skrevet i denne boken; men disse er skrevet slik at du kan tro at Jesus er Kristus, Guds Sønn, og at du ved å tro kan ha liv i hans navn.

IamStatements.com

Den blinde mannen sa "jeg er"

ἐγώ εἰμι er bare en generisk frase for selvidentifikasjon på gresk. Det er hva den blinde mannen sier i John for å identifisere seg selv.

Johannes 9: 8-11 (ESV), jeg er mannen (den blinde)

8 Naboene og de som hadde sett ham før som tigger sa: "Er dette ikke mannen som pleide å sitte og tigge?" 9 Noen sa: "Det er han." Andre sa: "Nei, men han er som ham." Han sa stadig, "Jeg er (ego eimi) mannen». 10 Så sa de til ham: "Hvordan ble øynene dine åpnet?" 11 Han svarte: «Mannen som het Jesus, laget gjørme og salvet øynene mine og sa til meg: 'Gå til Siloam og vask deg.' Så Jeg gikk og vasket meg og fikk synet mitt».

IamStatements.com

Hva med Johannes 8:24, 'Med mindre du tror at jeg er, vil du dø i dine synder'?

Noen kristne understreker "Jeg er" -utsagnet i Johannes 8:24 som lyder: "Jeg sa til deg at du ville dø i dine synder, for med mindre du tror at jeg er (ἐγώ εἰμι) vil du dø i dine synder." Imidlertid forklarer Jesus hva han mener da jødene spurte: "Hvem er du", og han svarer: "Det jeg har fortalt deg fra begynnelsen." (Johannes 8:25). Jesus ble identifisert som "Menneskesønnen" syv ganger i de foregående kapitlene. Og i den samme dialogen forklarer Jesus i Johannes 8:28 og sier: “Når du har løftet opp Menneskesønnen, da vil du vite at jeg er (ἐγώ εἰμι), og at jeg ikke gjør noe på egen myndighet, men taler akkurat som Faderen lærte meg. " Dermed gjentar Jesus tydelig Johannes 8:24 det han allerede sa om seg selv i tidligere kapitler om ham som "Menneskesønnen". Totalt identifiseres Jesus tolv ganger som “Menneskesønnen” i Johannes ’bok (Johannes 1:51, 3: 13-14, 5:27, 6:27, 6:53, 6:62, 8: 28, 9:35, 12:23, 12:27, 13:31).

Johannes 8: 24-28 (ESV), Med mindre du tror at jeg er det, vil du dø i dine synder

24 Jeg fortalte deg at du ville dø i dine synder, for med mindre du tror at jeg er han, vil du dø i dine synder». 25 So de sa til ham: "Hvem er du?" Jesus sa til dem: «Akkurat det jeg har fortalt dere fra begynnelsen. 26 Jeg har mye å si om deg og mye å dømme, men han som sendte meg er sann, og jeg forkynner for verden det jeg har hørt fra ham. ” 27 De forsto ikke at han hadde snakket med dem om Faderen. 28 Så Jesus sa til dem:                                                                                                    .

Sidney A. Hatch, A Journal from the Radical Reformation, Fall 1992, Vol. 2, nr. 1, 37-48

Det er ingen sammenheng mellom 3. Mosebok 14:3 og Jesu påstand. "De to uttrykkene er ikke identiske og adskiller seg på flere måter. Aldri sa Jesus ego eimi ho on, "Jeg er den som eksisterer", da LXX (Septuaginta) feilaktig gjengir 14. Mosebok XNUMX:XNUMX. På den annen side er det en overflod av overbevisende bevis på at begrepet ego eimi var et velkjent krav til Messiasskap.  

Edwin D. Freed, “Ego Eimi in John viii. 24 i lys av sin kontekst og jødiske messianske tro, ”Journal of Theological Studies, 1982, bind. 33, 163

Begrepet forekommer først i Johannesevangeliet i 1:20, der døperen Johannes benekter at han er Kristus: ego ouk eimi ho christos ("Jeg er ikke Kristus"). Det vises igjen i 4:26 hvor Jesus, som svar på den samaritanske kvinnens uttalelse om at "jeg vet at Messias (kalt Kristus) kommer" (4:25), svarte, ego eimi, ho lalon soi ("Jeg er, den en som snakker til deg ”). Dette er ledetråden for å forstå alle andre passasjer der ordene forekommer. Ego eimi brukes faktisk i de synoptiske evangeliene som en messiansk tittel. Uttrykket 'jeg er', når det finnes på Frelserens lepper, betyr 'jeg er Messias', ikke 'jeg er Gud'. Skriftens bevis er mot sistnevnte tolkning. Når det gjelder Johannes 8:24, var det forventet at Messias skulle irettesette syndere. "Og han skal irettesette syndere for tankene i deres hjerte" (Sal. Xvii. 25) Da Jesus tre ganger uttalte at jødene ville dø i deres synder, med mindre de trodde at ego eimi, gjorde han bare det Messias var forventet å gjøre - irettesette syndere. 

 

IamStatements.com

Hva med Johannes 5:58 - 'Før Abraham var, er jeg'?

Konteksten til Johannes 8:56 er, “Din far Abram gledet seg over at han ville se dagen min. Han så det og var glad. ” Jesus erkjente at han allerede eksisterte i profetisk forstand. I den forstand at Abraham forutså dagen hans. Nøkkelen til å forstå konteksten som Jesus snakker i er Johannes 8:56. Johannes 'mønster er at når Jesus snakker til jødene, er det på en tvetydig og provoserende måte, og jødene misforstår konsekvent. Imidlertid gir John i sammenhengen en avklaring om hva meningen med ordene hans er. 

Johannes 8: 56-58 (ESV), Før Abraham var, er jeg

53 Er du større enn vår far Abraham, som døde? Og profetene døde! Hvem får du deg til å være? ” 54 Jesus svarte: "Forherliger jeg meg selv, er min herlighet ingenting. Det er min Far som ærer meg, om hvem du sier: 'Han er vår Gud.' 55 Men du har ikke kjent ham. Jeg kjenner ham. Hvis jeg skulle si at jeg ikke kjenner ham, ville jeg vært en løgner som deg, men jeg kjenner ham og holder hans ord. 56 Din far Abraham gledet seg over at han ville se dagen min. Han så det og var glad." 57 Så sa jødene til ham: "Du er ennå ikke femti år gammel, og har du sett Abraham?" 58 Jesus sa til dem: "Sannelig, sannelig sier jeg deg, før Abraham var, er jeg».

"Før Abraham var, er jeg", kommenterer REV

Noen hevder at fordi Jesus var “før” Abraham, må Jesus ha vært Gud. Men Jesus eksisterte ikke bokstavelig talt før han ble unnfanget i Maria, men han "eksisterte" i Guds plan og ble forutsagt i profetier. Profetier om den kommende forløseren starter allerede i 3. Mosebok 15:1, som var før Abraham. Jesus var «den ene», Frelseren, lenge før Abraham. Kirken behøvde ikke bokstavelig talt eksistere som mennesker for at Gud skulle velge oss før verdens grunnvoll (Ef 4: XNUMX), vi eksisterte i Guds sinn. På samme måte eksisterte Jesus ikke som en faktisk fysisk person under Abrahams tid, men han "eksisterte" i Guds sinn som Guds plan for forløsning av mennesker.

Det er også viktig å legge merke til at mange leser Johannes 8:58 feil og tror det står at Jesus så Abraham. Vi må lese Bibelen nøye fordi den ikke sier noe slikt. Det står ikke at Jesus så Abraham, det står at Abraham så Kristi dag. En nøye lesing av konteksten i verset viser at Jesus snakket om "eksisterende" i Guds forkunnskap. Johannes 8:56 sier: "Din far Abraham gledet seg over å se dagen min, og han så den og ble glad." Dette verset sier at Abraham "så" Kristi dag (Kristi dag regnes vanligvis av teologer som dagen da Kristus erobrer jorden og setter opp sitt rike - og det er fremdeles). Det ville passe med det Hebreerboken sier om Abraham: “For han gledet seg til byen med grunnvoller, hvis arkitekt og byggherre er Gud” (Hebr. 11:10). Bibelen sier at Abraham "så" en by som fremdeles er fremtidig. På hvilken måte kunne Abraham ha sett noe som var fremtidig? Abraham "så" Kristi dag fordi Gud fortalte ham at den skulle komme, og Abraham "så" den ved tro. Selv om Abraham så Kristi dag ved tro, eksisterte den dagen i Guds sinn lenge før Abraham. Således, i sammenheng med Guds plan som eksisterte fra begynnelsen, var Kristus absolutt "før" Abraham. Kristus var Guds plan for menneskets forløsning lenge før Abraham levde.

Det er skrifter som vi i dag vet er profetier om Messias som jødene på Kristi tid ikke gjaldt for Messias. Imidlertid vet vi også at de gamle jødene hadde store forventninger til Messias som var basert på Skriften. Messias jødene ventet skulle være en etterkommer av Eva (3 Mos 15:22), og etterkommer av Abraham (18 Mos 49:10), fra Judas stamme (2 Mos 7:12); en etterkommer av David (13. Sam. 11:1, 110; Jes. 1: 42), at han skulle være en “herre” under Jahve (Sal. 1: 7), at han skulle være Jehovas tjener (Jes 30) : 21-5), vil han være “en av deres egne” og være i stand til å nærme seg Yahweh (Jer. 2:XNUMX), og han kommer fra Betlehem (Mika XNUMX: XNUMX).

Denne forventningen passet perfekt til Johannes 'lære hans disipler at Jesus var "Guds lam" (Johannes 1:29; dvs. Lammet sendt fra Gud) og Johannes' uttalelse om at Jesus var "Guds Sønn" (Johannes 1:34). Hvis Johannes hadde fortalt disiplene at Jesus bokstavelig talt eksisterte før han gjorde det, ville de ikke ha forstått hva han sa, noe som ville ha skapt en stor diskusjon og forklaring om læren om Messias ’pre-eksistens. Det er ingen slik diskusjon eller forklaring på det enkle faktum at Johannes ikke sa at Jesus bokstavelig talt eksisterte før ham. John underviste ikke, og nevnte heller ikke treenigheten i denne sammenhengen.

Selvfølgelig er det mulig at Jesus hadde alle profetiene om Messias i Det gamle testamente i tankene, og at Jesus hadde vært i Guds sinn i årtusener. Kristi eksistens i Guds sinn er så tydelig at den ikke trenger å bestrides. Før verdens grunnvoll ble han kjent på forhånd (1 Pet. 1:20); fra verdens grunnvoll ble han drept (Åp 13: 8); og før verdens grunnvoll ble vi, Kirken, valgt i ham (Ef 1: 4). Sikkerheten om Messias som kommer til uttrykk i profetiene om ham avslører definitivt at alle aspekter av hans liv og død var tydelig i Guds sinn før noen av dem skjedde.

(Revidert engelsk versjon (REV) Bibelkommentar, https://www.revisedenglishversion.com/John/chapter8/58, brukt med tillatelse, Spirit and Truth Fellowship)

IamStatements.com

Hva med Johannes 13:19, 'Når det skjer, kan du tro at jeg er det'?

Johannes 13:19 inneholder en ekstra ἐγώ εἰμι uttalelse når Jesus sier “når det skjer, kan du tro at jeg er». Dette følger etter Johannes 13:17 der Jesus sier at "Skriften vil bli oppfylt". I denne sammenhengen hevder Jesus at disiplene hans vil tro at det er han som blir omtalt i Bibelen når det den sier er oppfylt. Således bekrefter Jesus i Johannes 13:19 ganske enkelt at det er han som er profetert i Bibelen. 

Johannes 13: 17-19 (ESV), For at når det skjer, kan du tro at det er jeg

17 Hvis du vet disse tingene, er du velsignet hvis du gjør dem. 18 Jeg snakker ikke om dere alle; Jeg vet hvem jeg har valgt. Men Skriften vil bli oppfylt, 'Den som spiste brødet mitt, løftet hælen mot meg.' 19 Jeg forteller deg dette nå, før det finner sted, det Når det skjer, kan du tro at jeg er han.

IamStatements.com

Hva med Johannes 18: 4-8, 'Da Jesus sa: "Jeg er han", trakk de seg tilbake og falt til jorden "?

I Johannes 18: 4-8 reagerer Jesus på vakter som søker "Jesus fra Nasaret." Jesus identifiserer seg ganske enkelt som Jesus fra Nasaret som blir spurt to ganger. Vaktene som trekker seg tilbake og faller til bakken, betyr ikke at Jesus er den allmektige Gud. Identiteten til Kristus som Jesus fra Nasaret er tydelig i sammenhengen.  

Johannes 18: 4-8 (ESV), Jesus fra Nasaret-jeg er han

Da Jesus visste alt som ville skje med ham, gikk Jesus frem og sa til dem: "Hvem søker dere?" De svarte ham: "Jesus fra Nasaret. ” Jesus sa til dem: "Jeg er han (ego eimi). ” Judas, som forrådte ham, sto sammen med dem. Da Jesus sa til dem, "Jeg er han (ego eimi) ”trakk de seg tilbake og falt til bakken. Så spurte han dem igjen: "Hvem søker dere?" Og de sa: "Jesus fra Nasaret. ” Jesus svarte: "Jeg fortalte deg at jeg er det he (ego eimi). Så, hvis du søker meg, la disse mennene gå. ”

IamStatements.com

Andre "jeg er" uttalelser fra Jesus i Johannesevangeliet

Nedenfor er avsnitt med Jeg er (ego eimi) uttalelser om Kristus i Johannes bok. Hele konteksten til disse avsnittene indikerer en tydelig identifisering og differensiering med respekt for den ene Gud og Faderen.

Johannes 4: 25-26 (ESV), Messias kommer-jeg er han (ego eimi)

Kvinnen sa til ham: "Jeg vet at Messias kommer (han som kalles Kristus). Når han kommer, vil han fortelle oss alt. ” Jesus sa til henne: “Jeg som taler til deg er han (ego eimi). ”

Johannes 6: 35-38 (ESV), Jeg er (ego eimi) livets brød

Jesus sa til dem: "Jeg er (ego eimi) livets brød; den som kommer til meg, skal ikke sulte, og den som tror på meg, skal aldri tørste. Men jeg sa til deg at du har sett meg og likevel ikke tror. Alt det Faderen gir meg, kommer til meg, og den som kommer til meg, vil jeg aldri kaste ut. For jeg er kommet ned fra himmelen, ikke å gjøre min egen vilje, men viljen til ham som sendte meg.

Johannes 6: 41-58 (ESV), Jeg er (ego eimi) livets brød

Så jødene knurret om ham, fordi han sa: “Jeg er (ego eimi) brødet som kom ned fra himmelen. ” De sa: «Er ikke dette Jesus, Josefs sønn, hvis far og mor vi kjenner? Hvordan sier han nå: 'Jeg er kommet ned fra himmelen'? » Jesus svarte dem: «Ikke brokk dere imellom. Ingen kan komme til meg med mindre Faderen som sendte meg, drar ham. Og jeg skal oppdra ham den siste dagen. Det står skrevet i profetene, 'Og de vil alle bli undervist av Gud.' Alle som har hørt og lært av Faderen kommer til meg- ikke at noen har sett Faderen bortsett fra den som er fra Gud; han har sett Faderen. Sannelig, sannelig sier jeg dere: Den som tror har evig liv. Jeg er (ego eimi) livets brød. Fedrene dine spiste manna i villmarken, og de døde. Dette er brødet som kommer ned fra himmelenn, slik at man kan spise av det og ikke dø. Jeg er (ego eimi) det levende brødet som kom ned fra himmelen. Hvis noen spiser av dette brødet, vil han leve for alltid. Og brødet jeg vil gi for verdens liv er mitt kjøtt. ”

v52 Jødene tvistet da seg imellom og sa: "Hvordan kan denne mannen gi oss sitt kjøtt å spise?" Så Jesus sa til dem: “Sannelig, sannelig sier jeg dere, hvis dere ikke spiser kjøttet av Menneskesønnen og drikk blodet hans, du har ikke noe liv i deg. Den som spiser av mitt kjøtt og drikker mitt blod, har evig liv, og jeg skal oppreise ham på den siste dagen. For mitt kjøtt er sann mat, og mitt blod er sann drikke. Den som spiser av mitt kjøtt og drikker mitt blod, blir i meg, og jeg i ham. Som den levende Faderen sendte meg, og jeg lever på grunn av Faderen, så den som lever av meg, han skal også leve på grunn av meg. Dette er brødet som kom ned fra himmelen, ikke som brødet fedrene spiste og døde. Den som spiser av dette brødet, skal leve for alltid. ”

Johannes 8: 12-18 (ESV), Jeg er (ego eimi) verdens lys

Igjen talte Jesus til dem og sa: "Jeg er (ego eimi) verdens lys. Den som følger meg, vil ikke vandre i mørket, men ha livets lys. ” Så sa fariseerne til ham: «Du vitner om deg selv; vitnesbyrdet ditt er ikke sant. ” Jesus svarte: «Selv om jeg vitner om meg selv, er mitt vitnesbyrd sant, for jeg vet hvor jeg kom fra og hvor jeg skal, men du vet ikke hvor jeg kommer fra eller hvor jeg skal. Du dømmer etter kjøttet; Jeg dømmer ingen. Selv om jeg dømmer, er dommen min sann, for det er ikke jeg alene som dømmer, men jeg og Faderen som sendte meg. I din lov står det at vitnesbyrdet om to mennesker er sant. Jeg er (ego eimi) den som vitner om meg selv, og Faderen som sendte meg, vitner om meg».

Johannes 10: 7-11 (ESV), Jeg er (ego eimi) sauens dør

Så Jesus sa igjen til dem: "Sannelig, sannelig sier jeg dere: Jeg er (ego eimi) sauens dør. Alle som kom foran meg er tyver og røvere, men sauene lyttet ikke til dem. Jeg er (ego eimi) døren. Hvis noen kommer inn av meg, vil han bli frelst og gå inn og ut og finne beite. Tyven kommer bare for å stjele og drepe og ødelegge. Jeg kom for at de skal ha liv og ha det rikelig. Jeg er (ego eimi) den gode hyrden. Den gode hyrden gir sitt liv for sauene.

Johannes 10: 14-17 (ESV), Jeg er (ego eimi) den gode hyrden

"Jeg er (ego eimi) den gode hyrden. Jeg kjenner min egen og min egen kjenner meg, akkurat som Faderen kjenner meg og jeg kjenner Faderen; og jeg la livet mitt for sauene. Og jeg har andre sauer som ikke er av denne flokken. Jeg må også ta med dem, og de vil lytte til stemmen min. Så det blir en flokk, en gjeter. Av denne grunn Faderen elsker meg, fordi jeg gir livet mitt, så jeg kan ta det opp igjen.

Johannes 11: 25-27 (ESV), Jeg er (ego eimi) oppstandelsen og livet

Jesus sa til henne: "Jeg er (ego eimi) oppstandelsen og livet. Den som tror på meg, selv om han dør, skal han leve, og alle som lever og tror på meg, skal aldri dø. Tror du på dette? " Hun sa til ham: “Ja, Herre; jeg tror at du er Kristus, Guds Sønn, som kommer til verden».

Johannes 14: 1-6 (ESV),  Jeg er (ego eimi) måten, og sannheten, og livet

“La ikke deres hjerter bli bekymret. Tro på Gud; tro også på meg. I min fars hus er mange rom. Hvis det ikke var slik, ville jeg ha fortalt deg at jeg går for å forberede et sted for deg? Og hvis jeg går og forbereder et sted for deg, kommer jeg igjen og tar deg til meg selv, for at du også skal være der jeg er. Og du vet veien dit jeg skal. ” Thomas sa til ham: “Herre, vi vet ikke hvor du skal. Hvordan kan vi vite veien? Jeg er (ego eimi) måten, og sannheten, og livet. Ingen kommer to Faderen unntatt gjennom meg».

Johannes 15: 1-10 (ESV), Jeg er (ego eimi) den sanne vintreet, og min Far er vinbonden

"Jeg er (ego eimi) den sanne vintreet, og min Far er vinbonden. Hver gren i meg som ikke bærer frukt han tar bort, og hver gren som bærer frukt han beskjærer, så den kan bære mer frukt. Du er allerede ren på grunn av ordet jeg har talt til deg. Bli i meg, og jeg i deg. Som grenen ikke kan bære frukt av seg selv, med mindre den blir i vintreet, kan du heller ikke, hvis du ikke blir i meg. Jeg er (ego eimi) vintreet; dere er grenene. Den som blir i meg og jeg i ham, det er den som bærer mye frukt, for uten meg kan du ikke gjøre noe. Hvis noen ikke blir i meg, blir han kastet som en gren og visner; og grenene samles, kastes i ilden og brennes. Hvis du blir i meg, og mine ord blir i deg, spør hva du vil, så vil det bli gjort for deg. Av dette min far er herliggjort, at du bærer mye frukt og så viser deg å være mine disipler. Som Faderen har elsket meg, så har jeg elsket deg. Bli i min kjærlighet. 10 Hvis du holder mine bud, vil du bli i min kjærlighet, akkurat som jeg har holdt min Faders bud og blir i hans kjærlighet.

IamStatements.com
IamStatements.com

PDF nedlastinger

Trinitarisk dogme fra et unitært perspektiv

Mark M Mattision

pdf nedlasting:https://focusonthekingdom.org/Trinitarian%20Dogma%20from%20a%20Unitarian%20Perspective.pdf

Hvem er Gud?

William C. Clark

pdf nedlasting: https://focusonthekingdom.org/Who%20Is%20God.pdf

IamStatements.com